Alimentul care trebuie consumat mereu ca desert. Mihaela Bilic anunță: ‘E mai ceva ca un medicament’
Ce aliment trebuie consumat mereu ca desert. Mihaela Bilic a anunțat care este cel mai sănătos desert. Mihaela Bilic a dezvăluit că substanțele conținute de acest aliment funcționează mai ceva ca un medicament și că „este cel mai deștept dulce”. Totuși, nutriționistul a precizat însă că „sănătos” nu înseamnă neapărat și „dietetic”. Iată despre ce este vorba!
Alimentul care trebuie consumat mereu ca desert
Nutriționistul Mihaela Bilic a dezvăluit care este desertul sănătos. Este vorba despre ciocolată.
„Ciocolata e sanatoasă, dar nu e dietetică. În boaba de cacao sunt substanțe miraculoase, mai ceva ca un medicament, aminoacizi care fac bine creierului, minerale fabuloase, vitamine. Ciocolata este cel mai deștept dulce”, a explicat dr. Bilic, conform adevarul.ro.
Deși este un desert sănătos, nu trebuie exagerat cu cantitatea de ciocolată pentru că, pe lângă cacao, ciocolata conține și zahăr, iar acest ingredient, dacă este consumat în exces, poate să ducă la steatoză hepatică.
„Zahărul nu e bun. Zahărul e un condiment. Este bun pentru cap, gustul dulce este ceva ce place foarte mult creierului. El nu are depozite de glucoză și cere tot timpul dulce. Însă zahărul în sine, și aici mă refer la orice agent de îndulcire, zahăr alb, brun sau de trestie, sirop de porumb, miere, malt, sirop de agave, este o substanță care in organism aduce strict energie pentru mișcare și calorii goale.
În zahar avem o moleculă de glucoză și una de fructoză. În momentul în care ajunge in organism, glucoza este folosită ca și combustibil de toate celulele, iar fructoza este metabolizată de ficat pe calea alcoolului, ducând la grăsime abdominala și steatoza hepatică.
Daca folosim una-doua lingurițe de zahăr pe zi, nu e nicio problemă, avem capacitatea de a-l metaboliza corect. Însă în momentul în care depășim aceasta cantitate, apar probleme”, a mai spus declarat nutriționistul.
Sfaturile Mihaelei Bilic cu privire la alimentele de la masa de Paști
Mihaela Bilic are recomandări pentru masa de Paști. Ea spune că cei care vopsesc ouă ar trebui să fie atenți să folosească o vopsea de calitate, care să nu treacă prin coaja oului. În plus, nutriționistul mai spune că ar fi de preferat ca oul să fie fiert cleios, dar ar trebui să fie mâncat cel târziu a doua zi de la preparare. Ouăle fierte se pot consuma chiar și o săptămână, dacă sunt păstrate în frigider.
Evenimentul pe WhatsApp – cele mai tari stiri, direct pe telefon!
Esti mereu pe fuga? Noi îti trimitem zilnic cele mai importante 3 stiri din Iasi, Moldova si tara – scurt, clar, fara spam.
Plus: alerte locale de urgenta, noutati exclusive si acces rapid la anunturi importante.
Intra pe canalul nostru oficial: Ziarul Evenimentul
⇒ Încearca 3 zile. Daca nu-ti place, poti iesi oricând.
Subiecte asemănătoare
VIDEO - 25 ani de IULIUS: 3 grădini urbane amenajate de la zero în Iași, Timișoara și Cluj-Napoca, 18 hectare spații verzi, peste 80.000 arbori maturi și arbuști
TUIASI, lider în învățământul superior tehnic din România
Cum să mănânci avocado? 8 reţete pe care nu le ştiai
O poliţistă de 23 de ani a murit în Botoșani, în urma unui accident rutier / Mașina în care se afla a fost lovită frontal de un autoturism care a intrat pe contrasens
Grecia, în plin "război" cu incendiile de vegetaţie. Mai multe localităţi au fost evacuate. Pompierii intervin lângă Atena
Procurorii DNA fac percheziții de amploare: 'Cazul Anastasiu' a deschis Cutia Pandorei pentru afaceriști Prejudiciul total 10 milioane de euro.
Sugestii de nume pentru caine - femela
