De ce grătarul electric este alegerea perfectă pentru oricine

De ce grătarul electric este alegerea perfectă pentru oricine

 

Gătitul la grătar este unul dintre cele mai sănătoase moduri de a prepara alimentele. Acest tip de gătit folosește mai puțin ulei și topește grăsimea din carne. Această metodă de gătit sănătoasă ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și a altor boli de inimă. Deoarece timpul de gătire este redus, nutrienții și aromele rămân intacte.

 Există multe cazuri în care nu puteți folosi un grătar cu cărbune sau gaz la domiciliu. De obicei, acest lucru se întâmplă în complexe de apartamente, care au balcoane. De obicei, aceste spații sunt oarecum mici și multe au coduri restrictive care nu permit gătitul la flacără deschisă, pentru a preveni focul sau fumul. Cu toate acestea, acestor proprietari le place să gătească la grătar la fel de mult ca locuitorii de la parter. Răspunsul poate fi un grătar electric.

Cum funcționează un  grătar electric

Înțelegerea modului în care funcționează aceste grătare vă poate ajuta să luați o decizie cu privire la un producător. Pentru a ajuta la înțelegerea provocărilor, luați în considerare modul în care funcționează de obicei grătarele convenționale (fie cu gaz, fie cu cărbune).

În general, atunci când gătiți direct pe sursa de căldură, aceste grătare trebuie să încălzească aerul dintre sursa de căldură și mâncare (convecție), motiv pentru care trebuie să le preîncălziți cu capacul pus. Pentru a reține căldura în timpul gătitului, capacul este, de asemenea, închis periodic.

 Temperatura constantă este greu de menținut, atunci când se bazează pe încălzirea prin convecție, astfel încât mulți producători de grătare folosesc tehnici pentru a uniformiza căldura. Unii folosesc o serie de brichete ceramice, bare „aromatizante” unghiulare și alte accesorii. Acestea ajută la reducerea puseelor de căldură, deoarece prind o parte din sucurile și grăsimile care picură, care sunt apoi vaporizate și returnate în mâncare, pentru a adăuga aromă.

 Aceste tehnici variază în rată de succes, dar nu depășesc slăbiciunea inerentă a dependenței de aerul încălzit pentru a găti mâncarea. Dacă este rece sau bate vântul oarecum, încălzirea poate fi inconsistentă, provocând pete calde și reci sau grătarul nu poate fi suficient de fierbinte pentru a găti mâncarea fără a o usca. Aici strălucește grătarul cu infraroșu. Căldura este constantă și timpul de gătire este repetabil.

 Cu privire la grătarul electric, sursa sa de căldură este un element de încălzire așa cum ați putea vedea într-un prăjitor de pâine, dar cu o sarcină mai grea. Una dintre problemele cheie cu grătarele electrice este dacă să alegeți un model cu 220v sau unul cu 120v. Recomandarea convențională spune că 220v este mai bun, deoarece poate face ca elementul să fie mai fierbinte decât 120v, dar multe modele nu au deja instalat acest lucru, deci poate fi o modernizare costisitoare. Dacă este un model vechi, poate fi puțin mai ieftin.

 Indiferent de tensiune, aceste grătare suferă aceleași probleme de reținere a căldurii ca grătarele convenționale, cu sarcina suplimentară de a nu se încălzi la fel de mult ca gazul sau cărbunele. Poate fi similar cu a avea un prăjitor în aer liberm cu elementul la aproximativ 8 centimetri de mâncare. Acest lucru face dificilă coacerea alimentelor, ce ajută la păstrarea umidității alimentelor, ce le ajută să nu se usuce în timp ce gătesc. Elementul deschis poate provoca, de asemenea, erupții și fum, atunci când sucurile și grăsimea se scurg pe el.

 Câțiva producători au abordat diferit încălzirea. Au mutat elementul de încălzire până la atingerea fundului suprafeței de gătit. Aceasta servește 2 scopuri:

 1. Căldura este transferată direct pe suprafața de gătit (suprafața completă nu variază cu mai mult de 3 grade), făcând-o mai fierbinte decât cealaltă metodă de încălzire a aerului.

 2. Suprafața de gătit protejează elementul de picături care provoacă flăcări și fum.

3 tipuri diferite de grătar electric

Un grătar electric poate pregăti mâncarea la fel de bine sau mai bine decât un grătar cu cărbune sau propan, dar este mai ușor de curățat, după ce mâncați.

De la mijlocul anilor 1990, grătarele electrice au devenit tot mai populare. Gătesc cu mai puțin fum, produc mai puține calorii din grăsimi și sunt preferate de bucătarii de acasă, care au nevoie de o modalitate rapidă de a prepara mese gustoase, cu aspectul și gustul unor metode care consumă mai mult timp. Iată câteva lucruri de luat în considerare atunci când cumpărați următorul dvs. grătar electric.

Grătare de masă

Grătarul original de masă are suficient spațiu pentru a manipula câțiva burgeri sau fripturi, o suprafață înclinată pentru a scurge grăsimea și un capac pentru încălzire uniformă și pentru a reține aroma.

Grătare de sine stătătoare

Aveți nevoie de mai multă suprafață tradițională de gătit în aer liber? Grătarele electrice de sine stătătoare pentru curtea din spate sau terasă sunt o modalitate excelentă de a găti, fără să vă faceți griji cu privire la fumul și mizeria cărbunelui sau a lemnului.

Grătare cu infraroșu

O alternativă a grătarului electric clasic este tehnologia cu infraroșu, care folosește un colector de căldură direct deasupra elementului electric, pentru a promova gătirea uniformă și drenarea grăsimilor. Acest lucru reduce aprinderea și carbonizarea și, fără toate scurgerile, curățarea este mai ușoară decât cu grătarele tradiționale.

 

 Evenimentul pe WhatsApp – cele mai tari stiri, direct pe telefon!

Esti mereu pe fuga? Noi îti trimitem zilnic cele mai importante 3 stiri din Iasi, Moldova si tara – scurt, clar, fara spam.

Plus: alerte locale de urgenta, noutati exclusive si acces rapid la anunturi importante.

Intra pe canalul nostru oficial: Ziarul Evenimentul

⇒ Încearca 3 zile. Daca nu-ti place, poti iesi oricând.